Fill This Form To Receive Instant Help

Help in Homework
trustpilot ratings
google ratings


Homework answers / question archive / 2

2

English

2.3 Discussions

  You have several activities from which to choose here, so read them over carefully.  I will offer this caveat: whichever you do elect to complete, be sure to introduce your source effectively.   Do not assume that your reader (ie, moi) knows the context.   Also, to support your response to the item that you have chosen, quote a phrase from it or otherwise offer particulars, so that your references are clear.   I am saying that numbers alone will not clarify context.  Identify the item in name and concept.   Such details will enhance your discussion substantially.

pur-new-sol

Purchase A New Answer

Custom new solution created by our subject matter experts

GET A QUOTE

Answer Preview

Exercise 5.10. Which of the following statements are logical arguments and which are fallacies. if the statement is not logical, identify the fallacy that best applies.

1)Almost all the students I talked to said that they did’nt like the senator. I’m sure he’ll lose the election on Tuesday

Ans: Hasty Generalization Fallacy

2)This car has a noisy engine; therefore, it must create a lot of pollution

Ans: Non Sequitur Fallacy

3)I don’t know how Professor Resnick can be such a hard grader. He’s always late for classes.

Ans: Non Sequitur Fallacy

4)A vote for the bill to limit gun sales in the city is a vote against the second Amendment.

Ans: Slippery Slope Fallacy

5) Its only fair to pay your fair share of taxes.

Ans: Circular reasoning Fallacy.

6)I had an internship at a government agency last summer, and no one there worked very hard. Government workers are lazy

Ans: Hasty Generalization Fallacy

7) It’s a clear principle of law that people are not allowed to yell “Fire!” in a crowded theatre. By permitting protesters to hold a rally downtown, judge Cohen is allowing them to do just that.

Ans: Weak Analogy Fallacy

8) Of course this person is guilty. He wouldn’t be in jail if he weren’t a criminal.

Ans: Circular Reasoning Fallacy.

9) Schools are like families; therefore, teachers (like parents) should be allowed to discipline their kids.

Ans: Weak Analogy Fallacy

10)Everybody know that staying out in the rain can make you sick.

Ans: Bandwagon Fallacy.

11) When we had a draft in the 1960s, the crime rate was low. We should bring back the draft.

Ans: Dicto Simpliciter

12)I’m not a doctor, but I play one on TV. I recommend Vicks Formula 44 cough syrup.

Ans: Appeal to doubtful authority.

13) Some people are complaining about public schools, so there must be a problem.

Ans: Begging the Question Fallacy

14) If you aren’t part of the solution, you’re part of the problem.

Ans: False Dilemma Fallacy

15) All people are mortal. James is a person. Therefore, James is mortal.

Ans: Faulty Analogy.

16) I don’t know why you gave me an F for handing in someone else’s essay. didn’t you ever copy something from someone else?

Ans: Tu Quoque Fallacy

17) First, the government stops us from buying assault rifles. Then, it limits the number of handguns we can buy. What will come next? Soon, they’ll try to take away all our guns.

Ans: Strawman Fallacy.

18)Shakespeare was the worlds greatest playwright; therefore, Macbeth must be a great play.

Ans: Circular Reasoning Fallacy.

19) Last month, I bought a new computer. yesterday, I installed some new software. This morning, my computer wouldn’t start up. The new software must be causing the problem.

Ans: Strawman Fallacy.

20)Ellen DeGeneres is against testing pharmaceutical and cosmetics products on animals. and that’s good enough for me.

Ans: Appeal to doubtful authority.

Related Questions