Fill This Form To Receive Instant Help

Help in Homework
trustpilot ratings
google ratings


Homework answers / question archive / MPU1032 CROSS CULTURAL MANAGEMENT Adakah bentuk bayaran sebegini salah atau tidak dari sudut budaya serta undang – undang? Jelaskan kenapa

MPU1032 CROSS CULTURAL MANAGEMENT Adakah bentuk bayaran sebegini salah atau tidak dari sudut budaya serta undang – undang? Jelaskan kenapa

Management

MPU1032 CROSS CULTURAL MANAGEMENT

  1. Adakah bentuk bayaran sebegini salah atau tidak dari sudut budaya serta undang – undang? Jelaskan kenapa.

 

  1. Apakah kemungkinan keputusan anda setelah perbincangan dan pertemuan dengan Presiden Energyland esok? Jelaskan mengapa anda akan mengambil keputusan seperti tersebut?

 

  1. Joe kemudiannya meminta anda untuk mengambil kira perkara – perkara berikut:

 

  • Walaupun rasuah bertentangan dengan prinsip-prinsip perniagaan ABC Ltd., pembayaran tersebut diterima di Energyland sebagai sebahagian dari amalan perniagaan di sana.
  • Jumlah sumbangan hanya $5 juta, yang secara relatifnya kecil jika dibandingkan dengan potensi keuntungan sebesar $10 billion.
  • Syarikat lain yang bersaing untuk kontrak itu telah bersedia untuk membayar jumlah berkenaan jika ABC Ltd. tidak bersetuju.
  • Pasaran saham telah memberi reaksi positif terhadap syarikat ABC Ltd. apabila kejayaan menandatangani MOU diumumkan. Kegagalan untuk menandatangani kontrak akhir akan menyebabkan harga saham ABC Ltd. merudum.

Adakah anda akan kekalkan atau mengubah keputusan anda dalam Soalan 2 berdasarkan pertimbangan faktor-faktor ini? Mengapa?

ARAHAN:

  1. Bilangan muka surat tugasan ialah di antara 3 ke 4 muka surat. Ditaip menggunakan tulisan (font) Times New Roman 12, 1 ½ spacing, Margin 1” (Top, Bottom, Left, Right). 

Option 1

Low Cost Option
Download this past answer in few clicks

13.99 USD

PURCHASE SOLUTION

Already member?


Option 2

Custom new solution created by our subject matter experts

GET A QUOTE